18 Eylül 2010 Cumartesi

Ateşte Güveç, Güveçte Yemek


Yaylada geçirdiğim günlerden bir konu ile devam ediyorum. Daha önce ekmek pişirdiğimiz ocağımızda bir de güveçte yemek pişirdik. Hem güveç tenceresinin hem de odun ateşinin yemeğe ayrı bir lezzet kattığını da böylece görmüş oldum =)
Siz aynı tarifi evlerinizdeki ocaklarda da yapabilirsiniz.

Malzemeler

* 1 adet orta boy soğan
* 4 adet orta boy domates
* 4 adet yeşil biber
* 3-4 adet ortaboy patlıcan
* 3 adet ortaboy patates
* 1 yemek kaşığı salça
* tuz
* karabiber
* kırmızı bıber
* kekik
* 8 - 10 adet tavuk but (kanatsız)


Yapılışı
Yemeklik doğranan soğanlar renkleri karamel rengine dönene dek [ pembeleşmedikleri için böyle söylüyorum=) ] güveç kabında sıvı yağda kavrulur. Ardından salça ilave edilip biraz daha kavrulur.
Soyulmuş ve minik küpler şeklinde doğranmış 2 domates ilave edilir. 5dakika daha pişirilir, domatesler hafif erimiş olana dek devam edilir. patates ve patlıcanlar iri küpler halinde, kalan 2 adet domates de küçük küpler halinde, biberler de iri şekilde doğranır. Ardından sırasıyla tavuk, patates, patlıcan, domates, yeşil biber tencereye dizilir. Üzerlerine baharatlar ilave edilir. son olarak ise sebzelerin hizasına dek ardından su koyulur. Ocağın gücüne bağlı olarak pişme süresi değiştiği için arada bir kontrol edilip pişip pişmediğine bakılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

1yorum = 1tebesüm, yorumun için teşekkür ederim, beni çok mutlu ettin =)
Google hesabınız yok ise, yorum yapmak için Adı/URL kısmını seçip yorumunuzu bırakabilirsiniz =)