14 Eylül 2010 Salı

Fırında Çipura


Çok sevdiğim bir balıktır kendileriiiiii =) Hem de bu tarifteki hali ile yeme de yanında yat =D Lafı fazla uzatmadan tarife geçiyorum efendim:

Malzemeler:
*Kişi sayısına göre çipura
*Zeytinyağı
*Karabiber
*Tuz
*Kırmızıbiber
*4 veya 5 tane soğan
*2 veya 3 tane havuç
*1 veya 2 diş sarımsak ( ben çok sevdiğim için 4-5 diş kullanıyorum )

Yapılışı:Balıklar güzelce yıkanıp temizlenir, sularını süzmeleri için bir kenrada bekletirken diğer malzemeler hazırlanır.
Soğanlar yarım halkalar şeklinde, havuclar ise kibrit boyunda çubuklar şeklinde doğranır. Bir kapta soğan ve havuçlara, kırmızıbiber ve tuz eklenip karıştırılır.
Sarımsakları dövüldükten sonra başka bir kasede karabiber,tuz ve zeytinyağı ile bir sos hazırlanır.
Fırın tepsisine yağlı kağıt ya da yanmaz fırın poşeti serilir.
Balıklar tepsiye dizilmeden önce üst kısma gelecek olan yüzlerine bıçakla 2 kesik atılır. Ardından hazırlanan zeytinyağlı sos bir fırça yardımı ile balıkların tüm dış yüzeyine ve içlerine sürülür. aynı sostan yine fırça yardımı ile tepsimize de serpiştiriyoruz.
Doğranıp hazırlanan havuç ve soğanlardan az bir miktar tepsimize ballıkların altında kalacak şekilde koyuyoruz.
Sosladığımız balıkları tepsiye yerleştirip içlerine de yinehavuçlu soğanlı karışımdan dolduruyoruz.
Tepsinin ağzını streç film veya folyo ile kapatıp ( dolap kokmasın diye), buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.
Ardından 200'C lik fırında 1 saat boyunca pişiriyoruz.
Son olarak dilediğiniz şekilde süsleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun =)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

1yorum = 1tebesüm, yorumun için teşekkür ederim, beni çok mutlu ettin =)
Google hesabınız yok ise, yorum yapmak için Adı/URL kısmını seçip yorumunuzu bırakabilirsiniz =)