7 Eylül 2010 Salı

Süslü Topkekler - 2

Süslü topkekler konumun 2. versiyonu ile karşınızdayım =) sanırım daha çok yazacağım bu konudan, ama çok seviyorum ne yapayım; hem görüntüsü güzel, hem yapılması kolay, hem de lezzetli...
Tarifi buyrun efendim:

Malzemeler
• 2.5 su bardağı un
• 1.5 su bardağı şeker
• 2 yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağından bir parmak az sıvıyağ
• 1 paket vanilya
• kakao
• hindistancevizi
* 2 paket kremşanti (kremşanti hazırlanması için tarifindeki miktarda süt)
*Damla çikolata
*Çilek reçeli ( dilerseniz başka bir reçel)

Yapılışı
Öncelikle fırınımızı 175'C ye ayarlayıp ısıtıyoruz.
Şeker ve yumurtalar rengi dönene dek çırpılır [krem rengi, mayonez rengi gibi bir renk =) ] ardından sıvı malzemeler; süt ve sıvı yağ eklenerek çırpılmaya devam edilir. Ardından un 1'er bardak elenerek sıvı karışıma yedirilir, kabartma tozu ve vanilya da elenip karıştırılır. Elde edilen kek hamur harcı ikiye bölünerek birine göz kararı kakao ( ne kadar sevdiğinize bağlı), diğerine de yine göz kararı hindistancevizi eklenir. Hindistancevizini sevmiyorsanız kullanmaya da bilirsiniz sade de olabilir.
Kek harçlarını küçük kalıplara eşit şekilde paylaştırıyoruz. Önceden ısıttığımız fırında kürdan temiz çıkana dek pişiriyoruz. Burada önemli olan nokta kürdan ile kontrol için fırın kapağının kekler kabarıp şeklini alana dek açılmaması.
Pişen kekler soğuduktan sonra üst kısımları bıçak ile kesilerek arasına kremşanti sürüp kakaolu olanlara damla çikolata, hindistancevizli olanlara çilek reçeli koyuyoruz. Kekin üzerlerine kestiğimiz parçaları geri yerleştirip süslüyoruz. Kekler sabredebilirseniz buzdolabında dinlendirilir, sabredemezseniz yenir.
Afiyet olsun =)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

1yorum = 1tebesüm, yorumun için teşekkür ederim, beni çok mutlu ettin =)
Google hesabınız yok ise, yorum yapmak için Adı/URL kısmını seçip yorumunuzu bırakabilirsiniz =)