7 Ağustos 2011 Pazar

Bici


Bayramın sonuna dek yayladayız artık, sıcaklar Ramazan'da insana olduğundan çok daha fazla ağır gelirken, yayla havası rahat bir nefes aldırıyor, kurtarıcı oluyor.
Fotoğraf çekim malzemelerim vs Adana'da kaldığı için istediğim gibi görüntüler elde edemesem de paylaşımlara ara vermeden devam etmeye çalışıyorum.
Bu postta Adana'nın meşhur tatlarından birisi olan Bici tarifini paylaşacağım.
Fotoğrafı iftar sonrasında çektiğim için biraz karanlık bir görüntü çıktı sonuç olarak. Akşam ve flaşla yapılan çekimleri pek sevmiyorum =(


Malzemeler:

1 paket nişasta
3 litre su
mevsim meyveleri ( biz muz ve ahududu kullandık)
pudra şekeri
kırmızı gıda boyası
gülsuyu
buz

Yapılışı:

Tencereye nişastayı koyduktan sonra suyu yavaş yavaş ilave ederken karıştırarak nişastayı eritiyoruz. Suyun  ve nişastanın hepsini iyice karıştırdıktan sonra orta ateşte karıştırarak dibine tutturmamaya dikkat ederek pişiriyoruz. Muhallebi gibi koyu ve katı bir hal alıp kaynarken tok baloncuklar çıkana dek pişirmeye devam ediyoruz. Sonrasında hemen uygun bir tepsiye döktükten yarım saat sonra üzerine tepsinin ağız kısmına dek soğuk su koyuyoruz ki derin çatlak oluşmasını engelliyoruz. Hafif çatlak oluşması sorun değil. tepsi ve bici soğuyup dolaba koyulabilir hale geldikten sonra buzdolabında dinlendiriyoruz. Ardından tepsideki biciyi büyük kare dilimlere kesip elimize dilimlerden alıp minik küpler halinde bir tabağa doğruyoruz. Üzerine biraz pudra şekeri ilave ediyoruz. Buzu ise olabildiğince en küçük boyuta ulaştıracak şekilde kırıyoruz, kırılmış buzdan isteğinize göre hazırladığınız bici tabağına koyuyoruz.Sonrasında mevsim meyvelerinden doğrayıp gülsuyunda erittiğimiz kırmızı gıda boyasından dilediğiniz miktarda döküp en üst kısma yeniden pudra şekeri serpip afiyetle yiyoruz =)

7 yorum :

  1. oy oyyy oyyy çok güzel görünüyor,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı Ramazanlar canım eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık hayatım, Adanalıyım ama nedense biciyi pek yiyemiyorum ya :)

    YanıtlaSil
  4. ay canım çekti birden. :)) biz nişastalı karışıma paluze deriz, bu tarzı yeni gördüm, gayet hoş görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. creative mind: thank you sweety =)Happy Ramazan to you too

    nisamu: teşekkür ederim =)

    çılgın mevdoş: teşekkür ederim, hayırlı Ramazanlar sana da mevdoş'um =)

    guner yapku: yeniiir yeniiir =)

    pembe esinti: teşekkür ederim canım, evet yiyemeyenler oluyor öyle damak zevki herkesin sevdiği şeyler farklı =)

    swotpisces: sizin söylediğiniz isimde çok değişik, Bu Adana'ya özgü bir tat =)

    YanıtlaSil

1yorum = 1tebesüm, yorumun için teşekkür ederim, beni çok mutlu ettin =)
Google hesabınız yok ise, yorum yapmak için Adı/URL kısmını seçip yorumunuzu bırakabilirsiniz =)